EuropeGas αεριοκίνηση : Οικονομία – Οικολογία – Ασφάλεια – Επιδόσεις

Η EuropeGAS, είναι μία από τις ηγετικές ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής συστημάτων αεριοκίνησης αυτοκινήτου LPG/CNG. H εταιρεία  είναι  στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1991 και εξάγει  τα προϊόντα της  σε 44 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα η EuropeGAS Hellas λειτουργεί σε συνεργασία με την μητρική εταιρεία ως αποκλειστικός και μοναδικός αντιπρόσωπος από το 2011.Η EuropeGAS εκτός των ηλεκτρονικών συστημάτων Avance, Superior και Oscar  έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση στην Ευρώπη σαν αντιπρόσωπος των εγχυτήρων ψεκασμού υγραερίου και φυσικού αερίου ΗΑΝΑ.

Η EuropeGAS Πολωνίας διαθέτει τις πιο μοντέρνες και σύγχρονες γραμμές παραγωγής μηχανημάτων. Μέσα από την δική της ερευνητική και αναπτυξιακή ομάδα προγραμματιστών, ηλεκτρονικών και μηχανολόγων μηχανικών αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες. Επίσης, χάρη της εφαρμογής όλων των διαδικασιών πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες μας παίρνουν 100% αξιόπιστα προϊόντα.

Τα προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή στις παγκόσμιες αγορές συστημάτων αεριοκίνησης  LPG/CNG χάρη στην εξαιρετική ποιότητα τους και την μακρά διάρκεια απόδοσή τους. Στην εταιρεία έχει απονεμηθεί το “Πιστοποιητικό Εταιρικής Αξιοπιστίας”. Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αποτελεί μια σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση και απονέμεται σε επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει και διακριθεί  έναντι των ανταγωνιστικών τους εταιρειών.

Πόσα καταστήματα διαθέτει η εταιρεία μέχρι στιγμής;

Αυτή τη στιγμή η EuropeGas Hellas διαθέτει  2 καταστήματα στην Αθήνα, 120 συνεργάτες-εγκαταστάτες και 300 περίπου συνεργεία που προμηθεύονται προϊόντα μας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα 2 καταστήματα θα συγχωνευτούν σε ένα, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έναρξη της ολοκληρωμένης μονάδας χονδρικής πώλησης, διάγνωσης, τεχνικής υποστήριξης και εγκατάστασης συστημάτων αεριοκίνησης της  EuropeGAS στο Ελληνικό. Η EuropeGAS  Hellas με έδρα την Λεωφόρο Βουλιαγμένης 58Β βρίσκεται μπροστά στο σταθμό Μετρό Ελληνικό με κατεύθυνση την Αθήνα και αποτελεί το νεότερο κατάστημα του ομίλου EuropeGAS Πολωνίας, προσφέροντας  μεγάλη ποικιλία προϊόντων αεριοκίνησης υψηλής ποιότητας. Αποτελείται από επιφάνειες 250 τ.μ.εσωτερικού χώρου και 200 τ.μ. εξωτερικού χώρου όπου στεγάζονται γραφεία και πλήρες εξοπλισμένο συνεργείο.

Ποια είναι η κύρια απασχόληση της εταιρείας και ποιους οίκους αντιπροσωπεύει;

H εταιρεία εμπλέκεται στον σχεδιασμό, στην παραγωγή, στην χονδρική πώληση, στην τεχνική υποστήριξη των συνεργατών της (μηχανικών), στην εγκατάσταση συστημάτων σε ιδιώτες, στις επισκευές εξαρτημάτων αεριοκίνησης και στην τεχνική υποστήριξη ιδιωτών σε όλη την Ελλάδα.

Η νέα οικογένεια προϊόντων μας είναι οι εγκέφαλοι EG BASICO,EG AVANCE 32, 48 EG SUPERIOR, οι πνεύμονες EG PREMO, EG SUPREMO και ειδικά εξαρτήματα όπως τα φίλτρα EG SPINNER. Τα προϊόντα μας σχεδιάζονται  και  παράγονται  στο εργοστάσιό μας στην Πολωνία. Παράλληλα η εταιρεία μας είναι  επίσημος αντιπρόσωπος των εγχυτήρων ψεκασμού υγραερίου-φυσικού αερίου ΗΑΝΑ κατασκευής Κορέας και εισαγωγείς πολλών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων συστημάτων αεριοκίνησης όπως εγχυτήρων RAIL, μειωτήρων  Tomasetto, KME,NIGS,ATIKER, πολυβαλβίδων και πληρώσεων TOMASETTO, ATIKER δεξαμενών SAKA, ATIKER,σωληνώσεων FARO, EUROPLAST, συστημάτων JLM, PROTEC, TUNAP και μιας μεγάλης γκάμας φίλτρων και μικροεξαρτημάτων.

Ποια είναι η πορεία της εταιρείας;

Με τις από κοινού προσπάθειές μας από το 2011 επιτύχαμε να διατηρήσουμε μια αξιοπρεπή θέση στην ελληνική αγορά με πάνω από 30.000 αυτοκίνητα να κυκλοφορούν με την υποστήριξη της EuropeGAS. Είμαστε παρόντες σε πολλές εκθέσεις και γεγονότα που αφορούν τον χώρο της αεριοκίνησης και τον χώρο του αυτοκινήτου γενικότερα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης των συνεργατών, πελατών,  προμηθευτών και συναδέλφων είναι μια αναγνώριση που προσφέρει αυτοπεποίθηση και δίνει την ώθηση στο προσωπικό και την διοίκηση της εταιρείας να εργαστεί ακόμη πιο εντατικά ώστε να βελτιωθεί η συνολική εμπειρία και εικόνα της αεριοκίνησης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε η οικονομία μας  δημιουργήσαμε όλοι μαζί το νέο μας κατάστημα.

Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας;

Οι τομείς στους οποίους επενδύουμε στην εταιρεία μας είναι η καινοτομία, η ποιότητα η υποστήριξη, οι εγγυήσεις, οι πιστοποιήσεις και η άρτια τεχνική υποστήριξη.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με σύγχρονα μοντέλα συνδυαστικού και άμεσου marketing θα αποτελέσουν τις συνισταμένες ώστε να καλύψουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της αεριοκίνησης στην χώρα και στο εξωτερικό.

Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε επισημάνει ότι ο κλάδος σε επίπεδο προβολής,είναι υποβιβασμένος.  Εμείς από την πλευρά μας θα  προσπαθούμε να δίνουμε το παρόν σε εκθέσεις και event που προσελκύουν επισκέπτες, με κύριο μέλημά μας την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της αεριοκίνησης. Από εκθέσεις αυτοκινήτων μέχρι και ημερίδες που αφορούν επαγγελματίες του αυτοκινήτου αλλά και επισκέψεις στους επαγγελματικούς χώρους των συνεργατών μας για να έχουν άμεση και σαφή ενημέρωση και υποστήριξη.

Ποιο προβλέπετε ότι είναι το μέλλον αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές καυσίμων; 

Κατά την διάρκεια του 2010 είδαμε την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης LPG στην Ελλάδα καθώς επικράτησε σε βασικά θέματα  όπως η σημαντική οικονομία του σε σχέση με την βενζίνη και το πετρέλαιο, και οι μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Βέβαια, παρ΄ότι η χρήση LPG δρα προστατευτικά για το περιβάλλον, έως τώρα δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να επιτρέπει την μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται με χρήση LPG.

Το μεγάλο και συνεχώς αυξανούμενο δίκτυο ανεφοδιασμού,το χαμηλό κόστος μετατροπής-συντήρησης και η εδραίωσή του παγκοσμίως ως ένα από τα πιο ευρέως εναλλακτικά καύσιμα, συνέτειναν στην ραγδαία άνθησή του LPG τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα μπορεί να συζητάμε αν το μέλλον ανήκει στα εναλλακτικά καύσιμα,αλλά σε πολλές χώρες του κόσμου αποτελούν ήδη το παρόν.

Οι μετακινήσεις και οι μεταφορές γίνονται ολοένα και περισσότερο με εναλλακτικά καύσιμα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην μείωση του οικονομικού κόστους. Για παράδειγμα στον τομέα της ναυτιλίας ήδη το LNG κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στην επιτροπή μεταφορών της ΕΚ έχουν ήδη εγκριθεί μέτρα που καθιστούν υποχρεωτικό στα κράτη-μέλη να θεσπίσουν δεσμευτικούς στόχους για την δημιουργία υποδομών ανεφοδιασμού σε εναλλακτικά καύσιμα.