Έτοιμο το ψηφιακό κλειδί της Volvo

Το παρουσιάσαμε πριν από λίγες ημέρες και τώρα η Volvo μας το συστήνει: Το ψηφιακό κλειδί αναμένεται να κάνει τη ζωή των οδηγών πιο εύκολη, όπως αναφέρει η σουηδική φίρμα.

Η σουηδική μάρκα παρουσίασε στο Mobile World Congress 2016, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο στο χώρο της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, μία πρωτοποριακή εφαρμογή. Πρόκειται για ένα «ψηφιακό κλειδί», ένα «app» για κινητά τηλέφωνα, η οποία αντικαθιστά το φυσικό κλειδί με ένα ψηφιακό. Το καινοτόμο αυτό ψηφιακό κλειδί θα λειτουργεί με τεχνολογία Bluetooth και θα προσφέρει στους πελάτες της Volvo.

Η νέα εφαρμογή της Volvo εγκαθιστά ένα ψηφιακό κλειδί στο κινητό τηλέφωνο των πελατών και το εξουσιοδοτεί να κάνει οτιδήποτε κάνει σήμερα ένα φυσικό κλειδί, όπως το να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες ή το πορτμπαγκάζ και να ενεργοποιεί τον κινητήρα.
Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να έχουν περισσότερα από ένα ψηφιακά κλειδιά, επιτρέποντάς τους πρόσβαση σε διαφορετικά αυτοκίνητα της Volvo σε διαφορετικές τοποθεσίες, ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες μετακίνησής τους. Η Volvo θα εφαρμόσει πιλοτικά αυτήν την τεχνολογία σε μερικές εβδομάδες, μέσω της εταιρείας ενοικίασης Sunfleet, που εδρεύει στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Περιορισμένος αριθμός εμπορικά διαθέσιμων αυτοκινήτων θα εξοπλιστεί με τη νέα τεχνολογία το 2017.