Τρία ηλεκτρικά μοντέλα έτοιμα να μπουν στην πρίζα

BMW i8 Spider, Ford Focus, Volkswagen Golf υβριδικό.

Η νέα BMW i8, η επαναστατική τετράτροχη καθαρόαιμη ηλεκτρική πρόταση στην κατηγορία των super car θα αποκτήσει μέσα στο 2016 και κάμπριο εκδοχή.  Το νέο Ford Focus, που έχει κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην αμερικανική αγορά, είναι πολύ πιθανόν να πατήσει πόδι και στην Ευρώπη ενώ η VW ποντάρει περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία, πάντα με την αρωγή ενός ηλεκτροκινητήρα.

BMW iSpyder

Τα ηλεκτρικά γκάζια του νέου BMW i8 θα γίνουν ηλίου φαεινότερα. Η βαυαρική φίρμα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει μέσα στο 2016 και την κάμπριο εκδοχή του σούπερ καρ μοντέλου. Η κίνηση του θα βασίζεται σε δυο μοτέρ, ένα 3κύλινδρο TwinPower Turbo 1,5 λίτρων, σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό πακέτο μπαταριών με την ισχύ να αγγίζει τους 362 ίππους και την κατανάλωση, να είναι στα 2,1 λίτρα/100χλμ.

Ford Focus Ηλεκτρικό

Το νέο Ford Focus θα κινείται και ηλεκτρικά ( η αμερικάνικη φίρμα θέλει έως το 2020 πάνω από το 40% των μοντέλων της να διαθέτουν μια ηλεκτρική εκδοχή). Το νέο Ford Focus Electric θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που θα του δίνει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα. Θα έχει ένα καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα φόρτισης των μπαταριών που θα επιταχύνουν το γέμισμα τους – πιθανόν το 80% της ενέργειας των μπαταριών να πραγματοποιείται μέσα σε 30 λεπτά.

VW Golf υβριδικό

Η επόμενη γενιά – η όγδοη γενιά – που θα δούμε προς τα τέλη του 2016, πέρα από τους βασικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ θα ποντάρει και σε ένα νέο υβριδικό σύνολο, που θα βασίζεται σε ένα 1.000αρι κινητήρα με ισχύ 115 ίππους και ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα.  Η VW εκτιμά ότι η μέση κατανάλωση θα είναι στα 4.7 λίτρα/100χλμ.