Η Automechanika Istanbul πιο διεθνής από ποτέ!

Η Automechanika Istanbul επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την κορυφαία θέση της στην περιοχή της Ευρασίας. Εκθέτες από 33 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και καινοτομίες τους σε επισκέπτες από περισσότερες από 110 χώρες.

Η Automechanika Istanbul, τρίτη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της χρονιάς για την αυτοκινητοβιομηχανία, πραγματοποιήθηκε από 6 έως 9 Απριλίου 2017 στο TÜYAP Exhibition Center. Μετά από 4 εντυπωσιακές μέρες, η τεράστια επιτυχία της Automechanika Istanbul επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά με τα υψηλά ποσοστά διεθνικότητας σε επίπεδο τόσο εκθετών όσο κι επισκεπτών. Η διοργάνωση προσέφερε αμοιβαίο όφελος κι ανάπτυξη για τους κορυφαίους του κλάδου.

1,217 εκθέτες από 33 χώρες παρουσίασαν τις καινοτομίες τους από τους τομείς Parts and Systems, Repair and Maintenance, Oil, Accumulator, Accessory, Reifen Rim and Tire, Hand Tolls, Auto Washing and Truck Competence σε 13 εκθεσιακές αίθουσες. 12 επίσημα εθνικά περίπτερα συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, Τσέχικης Δημοκρατίας, Χονγκ Κονγκ, Ιράν, Ιταλίας, Μαρόκο, Πακιστάν, Ισπανίας, Ταϊβάν, Γαλλίας και Νοτίου Κορέας, συμμετείχαν φέτος.

Η Automechanika Istanbul έδειξε ότι οι σωστές διοργανώσεις έχουν πάντα τη δύναμη να συγκεντρώνουν κόσμο. Η έκθεση αποτέλεσε την πιο διεθνή συγκέντρωση των τελευταίων ετών για την αυτοκινητοβιομηχανία, όχι μόνο με τους εκθέτες από 33 χώρες αλλά και με τους 43,874 επισκέπτες που ήρθαν από 110 χώρες. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και της Ένωσης Εξαγωγέων Αυτοκινήτων,  ομάδες επισκεπτών από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Αλγερία, Τσέχικη Δημοκρατία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Σερβία, Τυνησία και την Ελλάδα επισκέφτηκαν την έκθεση. Εκτός από τις διεθνείς αποστολές, περισσότερες από 100 αποστολές από χώρες γύρω από την Τουρκία επισκέφθηκαν την έκθεση σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας με φορείς όπως τα Επιμελητήρια Βιομηχανίας κι Εμπορίου.

Το μέλλον του κλάδου συζητήθηκε στην Automechanika Academy

Με την υποστήριξη των TAYSAD, OSS, AKÜDER και TOBFED, η Automechanika Academy  επικεντρώθηκε στο μέλλον  του κλάδου με διάφορα σεμινάρια, εργαστήρια κι εκδηλώσεις, και συγκεκριμένα τα “After-sales trends in the automotive industry until 2030” – OSS, το “Career Steps in the automotive sector” – TAYSAD, “Future Battery Technologies” – AKÜDER, “Car Care & Maintenance Sector in Turkey and the Vision for the Future” – TOBFED. Επιπλέον, διάφορες θεματολογίες όπως η επισκευή ελαστικών, προστασία χρώματος, κεραμικές επιστρώσεις συζητήθηκαν στα workshops που πραγματοποιήθηκαν στα halls 12 και 14,, ενώ μια εκπαίδευση για το πλύσιμο αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε από την TOBFED. Επιπλέον, το Special Forum και Display Area “E-mobility and Future Technologies” οργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Hall 7.  Προμηθευτές και νέοι επιχειρηματίες παρουσίασαν εναλλακτικά συστήματα οδήγησης, αυτόνομη οδήγηση, έξυπνα βενζινάδικα, διαχείριση δεδομένων κι εναλλακτικές τεχνολογίες καυσίμων σε αυτή την περιοχή.

Με τα νέα προϊόντα και τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, η 11η διοργάνωση της Automechanika Istanbul έκλεισε τις πύλες της με τεράστια επιτυχία. Η επόμενη Automechanika Istanbul θα πραγματοποιηθεί από 05-08 Απριλίου 2018.