Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση έρχεται η Nissan με το νέο ηλεκτρικό , κουπέ Ariya

 

Και το όνομα αυτού Ariya. To νέο, ηλεκτρικό κουπέ της Nissan επιθυμεί να ταράξει τα νερά της ηλεκτροκίνησης, με ένα μοντέλο που εντυπωσιάζει, τόσο με την τεχνολογική του υπεροχή, όσο και με την εμφάνιση του. Ουσιαστικά, η ιαπωνική φίρμα , με όπλο τις πολλαπλές εκδόσεις του, επιθυμεί να καλύψει μια μεγάλη γκάμα πελατών, που θα μεταπηδήσουν από τα συμβατικά, βενζινοκίνητα μοντέλα στα ηλεκτρικά. Για αυτό το λόγο και το Ariya θα προσφέρεται σε εκδόσεις δικίνητες , τετρακίνητες και αρκετές διαβαθμίσεις από πλευράς ισχύος των ηλεκτροκινητήρων. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με πέντε διαφορετικά μοντέλα, που θα τα δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά. Η πρώτη και βασική έκδοση είναι η Ariya 63kWh για κίνηση στους δύο τρχούς. Το νέο μοντέλο είναι ιδανικό για αστική – προαστιακή χρήση. Η επόμενη έκδοση είναι η  Ariya με τον ηλεκτροκινητήρα των 87kWh για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Οι επόμενες εκδόσεις είναι τετρακίνητες εκδόσεις – είναι οι  Ariya e-4ORCE 63kWh που θα φέρουν την τεχνολογία ελέγχου e-4ORCE που παρέχουν ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Η πιο ισχυρή έκδοση η Ariya e-4ORCE 87kWh Performance θα επωφεληθεί από υψηλότερη απόδοση ισχύος και θα αποτελέσει την επιτομή του καλύτερου συνδυασμού τεχνολογίας και επιδόσεων. Εξίσου σημαντικό, ότι το Ariya θα προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία. Με έναν κατάλληλο φορτιστή (πάνω από 350Α), το Ariya μπορεί να ανακτήσει έως και 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας το Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης στην Ευρώπη. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του τρεις λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Standard, Sport και ECO (τα μοντέλα e-4ORCE περιλαμβάνουν μια επιπλέον λειτουργία Snow), ανάλογα με τις συνθήκες και στο στυλ οδήγησης.

Ο δεύτερος σημαντικός πυλώνας για το νέο μοντέλο είναι ότι διαθέτει το σύστημα υποβοήθησης ProPILOT που βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν στο κέντρο της λωρίδας τους, να πλοηγούνται στην βεβαρυμμένη κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων και να διατηρούν μια καθορισμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. H Nissan αναφέρει , ότι, θα ανακοινώσει τους επόμενους μήνες τις τιμές του μοντέλου για την Ευρώπη.