Το BMW Group Ενισχύει τον Ηγετικό Ρόλο του στην Τεχνολογία Μπαταριών

Η Solid Power, κορυφαία κατασκευάστρια μπαταριών στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις εταιρείες BMW Group, Ford Motor Company και Volta Energy Technologies να ηγούνται του 2ου γύρου χρηματοδότησης. Η Ford και το BMW Group έχουν επίσης επεκτείνει τις υφιστάμενες συμφωνίες κοινής ανάπτυξης με την Solid Power προκειμένου να εξασφαλίσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης για τα ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος.

 

Η επένδυση θα βοηθήσει την Solid Power στη μαζική κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτων, στην αύξηση της παραγωγικότητας σχετικών υλικών και στην επέκταση δυνατοτήτων εσωτερικής παραγωγής για μελλοντική ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα. Το BMW Group και η Ford στοχεύουν να αξιοποιήσουν την χαμηλού κόστους και υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρία στερεάς κατάστασης της Solid Power στα προσεχή ηλεκτρικά οχήματα.

 

«Η BMW και Ford μοιράζονται πλέον κορυφαίες θέσεις στην κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων με ενέργεια από μπαταρίες στερεάς κατάστασης», δήλωσε ο Doug Campbell, CEO και συνιδρυτής της Solid Power. «Η Solid Power σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για χρήση σε οχήματα στην πιλοτική γραμμή παραγωγής της το 2022 ως αποτέλεσμα της συνδρομής των εταίρων μας στις προσπάθειες εμπορευματοποίησης της εταιρείας».

 

Η Solid Power έχει αποδείξει την ικανότητά της στην παραγωγή και επέκταση της επόμενης γενιάς μπαταριών στερεάς κατάστασης που είναι σχεδιασμένες για μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερο κόστος και ασφαλέστερα ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου.

 

Η Solid Power έχει αποδείξει τις κορυφαίες ικανότητές της στην ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης με την παράδοση εκατοντάδων κυψελών μπαταριών προερχόμενων γραμμή παραγωγής, οι οποίες και αξιολογήθηκαν από την Ford και το BMW Group στο τέλος της περσινής χρονιάς, επισημοποιώντας τα σχέδια εμπορευματοποίησης της Solid Power με τους δύο μακροχρόνιους εταίρους της από το χώρο του αυτοκινήτου.