Το Νέο Ηλεκτρικό Opel Corsa-e Κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2020”

Το νέο Opel Corsa συνεχίζει  τη νικηφόρα πορεία του και τώρα κατακτά ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της Γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου – το “Χρυσό Τιμόνι 2020”. Το Corsa-e επικράτησε έναντι σκληρού ανταγωνισμού στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στη μικρή κατηγορία. Το δημοφιλέστερο μικρό αυτοκίνητο της Γερμανίας ενθουσίασε τόσο τους ειδικούς και τους αναγνώστες των Auto Bild και Bild am Sonntag όσο και τους πελάτες.

«Η Opel είναι ηλεκτρική», δήλωσε ο CEO (Διευθύνων Σύμβουλος) της Opel, Michael Lohscheller, «και το νέο μας Opel Corsa-e είναι η καλύτερη απόδειξη. Αποδεικνύει ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σήμερα, μπορεί να είναι όχι μόνο δυναμικό και πρακτικό, αλλά και προσιτό για όλους. Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο το Corsa-e πείθει τους πάντες: τους πελάτες μας, τους αναγνώστες των Auto Bild και Bild am Sonntagκαθώς και τα μέλη μιας πολυσυλλεκτικής κριτικής επιτροπής.»

Όπως πάντα, οι υποψήφιοι έπρεπε να ξεπεράσουν δύο εμπόδια για την κατάκτηση της κορυφής. Στην πρώτη φάση, οι αναγνώστες του περιοδικού Auto Bild και της εφημερίδας Bild am Sonntag επέλεξαν τρία αγαπημένα τους μοντέλα σε  κάθε κατηγορία τα οποία οδηγήθηκαν στον τελικό. Στη συνέχεια, μία ομάδα έγκριτων συντακτών του ειδικού τύπου, οδηγών αγώνων και ειδικών του αυτοκινήτου δοκίμασε το κάθε αυτοκίνητο της λίστας των φιναλίστ στην πίστα DEKRA-Lausitzring, χρησιμοποιώντας κριτήρια βασισμένα στη μέθοδο δοκιμών του Auto Bild. Συγκεντρώνοντας συνολικά 3.218 βαθμούς, το νέο Opel Corsa-e επικράτησε μετά από σκληρό ανταγωνισμό στη μικρή κατηγορία, αφήνοντας το Hyundai i20 στη δεύτερη θέση και το VW e-Up στην τρίτη, με διαφορά 141 και 431 βαθμών αντίστοιχα.