Πόσα ηλεκτρικά μοντέλα θα λανσάρει η BMW τα επόμενα χρόνια

Tο BMW Group για μία ακόμα φορά επιταχύνει σημαντικά το ρυθμό ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης: Τα 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είχαν αρχικά ανακοινωθεί για το 2025 θα διατίθενται τώρα από το 2023, δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Πάνω από τα μισά από αυτά τα 25 μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Θα βασίζονται σε ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων για πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και συμβατικά μοντέλα με κινητήρα καύσης καθώς και σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα παραγωγής, που επιτρέπει στην εταιρία να ανταποκρίνεται άμεσα στις  μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Μέχρι το 2021, οι παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπολογίζεται να διπλασιαστούν συγκριτικά με το 2019. Το BMW Group προβλέπει μία απότομη καμπύλη ανάπτυξης μέχρι το 2025, με πρόβλεψη όγκου πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατά μέσο όρο, πάνω από 30% το χρόνο.

Ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group είναι ήδη κορυφαίος πάροχος ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μέχρι τα τέλη του 2019, η εταιρία προγραμματίζει να έχει πάνω από μισό εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα στο δρόμο. Μέσα σε μία διετία, το BMW Group θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής.

Πέραν του BMW i 3 – για το οποίο η ζήτηση αυξήθηκε πάνω από 20% το πρώτο εξάμηνο του 2019 – η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI* θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Οξφόρδης το Νοέμβριο. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου τον Ιούλιο, περισσότεροι από 40.000 πελάτες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το MINIELECTRIC . Το 2020, η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού BMW iX 3 θα ξεκινήσει στο Shenyang, Κίνα, και το 2021 θα ακολουθήσει το BMW iNEXT, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Την ίδια χρονιά, το BMW i 4 θα αρχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.