Η Nissan ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με το Ariya

Το αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, αναδεικνύοντας ένα νέο λογότυπο που απεικονίζει την πλούσια κληρονομιά και εξέλιξη της Nissan

 

Αποτελώντας ένα  βασικό ορόσημο στο σχέδιο μετασχηματισμού της με την κωδική ονομασία Nissan NEXT, η Nissan παρουσίασε μόλις πρόσφατα το ολοκαίνουργιο Ariya. Ως το πρώτο ηλεκτρικό crossover της εταιρείας, το Ariya ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το εταιρικό σήμα της  Nissan και ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας στην προσπάθεια “εμπλουτισμού” της ζωής των ανθρώπων.

 

Αντιπροσωπεύοντας το αποκορύφωμα των τεχνολογιών και του σχεδιασμού της Nissan, το ηλεκτρικό Nissan Ariya έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής εκδήλωσης στη Yokohama. Το μοντέλο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μετασχηματισμού της Nissan καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται στα ισχυρά “όπλα” της, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των SUV.

 

“Δημιουργήσαμε το Nissan Ariya ως απάντηση στις φιλοδοξίες και τις πρακτικές ανάγκες των σημερινών πελατών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. “Συνδυάζοντας την υπεροχή μας στα EV και στα crossover, είναι μια απεικόνιση της νέας εποχής, ενθουσιασμού και σχεδιασμού της Nissan.”

 

Το Ariya δείχνει τον δρόμο για  το σχέδιο της Nissan, καθώς αναμένεται  να παρουσιάσει 12 νέα μοντέλα σε 18 μήνες. Το ολοκαίνουργιο crossover καταδεικνύει τη δέσμευση της Nissan να ανταποκριθεί στη ζήτηση των πελατών για νέες ηλεκτρικές, αυτόνομες και συνδεδεμένες τεχνολογίες.

Η Nissan αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων EV και e-POWER θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως,  έως το τέλος του οικονομικού έτους 2023. Μέχρι τότε, η εταιρεία στοχεύει παράλληλα να εισαγάγει αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης σε περισσότερα από 20 μοντέλα σε 20 αγορές, αλλά και να πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο οχήματα εξοπλισμένα με αυτά τα συστήματα.