Ηλεκτρική επέλαση σε πλήρη εξέλιξη

Χάρη στις ευφυείς αρχιτεκτονικές των οχημάτων και σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο δίκτυο παραγωγής, το BMW Group θα έχει περίπου δώδεκα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο μέχρι το 2023.

Πλέον των μοντέλων BMW i3*, MINI Cooper SE* και BMW iX3*, που ήδη βρίσκονται στην αγορά, δύο καινοτόμα μοντέλα ‘κλειδιά’, η BMW i4* και η BMW iX* αναμένονται να κυκλοφορήσουν φέτος – η BMW i4 μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

 

Προσεχώς, θα ακολουθήσουν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 5 και BMW X1 αντίστοιχα – μοντέλα υψηλού όγκου πωλήσεων. Επιπλέον, θα υπάρξει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW Σειράς 7 καθώς και ο διάδοχος του MINI Countryman και άλλα μοντέλα. Ήδη από το 2023, το BMW Group θα περιλαμβάνει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στο 90% περίπου των υφιστάμενων κατηγοριών του στην αγορά.

 

Μέχρι το 2025, το BMW Group θα αυξήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων πολύ πάνω από 50% κατά μέσο ετήσιο όρο – δέκα φορές παραπάνω από το 2020. Συνολικά, η εταιρεία θα έχει παραδώσει περίπου δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2025.

 

Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις της αγοράς, το BMW Group σχεδιάζει ότι μέχρι το 2030 τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών του θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Συνολικά, η εταιρεία θα φέρει περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο την επόμενη δεκαετία. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το BMW Group βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη το 2025 και το 2030.